4 beneficii pe care le ofera incaltamintea ortopedica

4 beneficii pe care le ofera incaltamintea ortopedica


La fel ca pentru orice alta profesie care implica timp indelungat petrecut in picioare si miscare constanta, pentru medici si ceilalti lucratori in sanatate, incaltamintea este extrem de importanta. Uneori, acestia  petrec ture lungi in spitale, clinici sau cabinete medicale, iar o incaltaminte corecta poate avea un impact semnificativ asupra confortului si sanatatii picioarelor.

Citeste in continuare si descopera ce este incaltamintea ortopedica si ce beneficii le ofera lucratorilor din sistemul medical.

Ce este incaltamintea ortopedica

Incaltamintea ortopedica este un tip de incaltaminte special conceputa pentru a oferi suport si confort persoanelor cu probleme ale picioarelor, gleznelor sau coloanei vertebrale. Insa aceasta poate fi folosita si de specialistii in domenii care implica timp indelungat petrecut in picioare si miscare constanta.

Medicii, asistentii medicali si ceilalti lucratori din sanatate sunt o categorie de profesionisti carora li se recomanda purtarea de incaltaminte cu talpa ortopedica, pentru a le asigura confortul si mobilitatea, tinand cont ca acestia sunt in continua miscare. Incaltamintea ortopedica este importanta pentru acestia, deoarece le ofera suport pentru picioare si glezne, ceea ce poate ajuta la prevenirea sau reducerea durerii, umflaturii si altor probleme legate de picioare.

Totodata, incaltamintea ortopedica este proiectata pentru a corecta postura piciorului si pentru a redistribui presiunea pe suprafata sa, astfel incat sa reduca disconfortul si durerea asociate cu afectiuni ortopedice sau probleme de aliniere a piciorului.

Beneficiile pe care le ofera incaltamintea ortopedica

Incaltamintea ortopedica, pe langa aspectul dragut, vine cu o multime de beneficii. Odata purtata, o pereche de papuci medicali te va face sa te indragostesti de acest tip de incaltaminte si, de ce nu, vei ajunge sa o porti nu doar in timpul exercitarii profesiei.

Iata 4 dintre cele mai importante beneficii pe care le ofera incaltamintea ortopedica:

Asigura confortul si sprijinul piciorului

Lucratorii in sanatate trebuie sa mearga, sa stea in picioare si sa se miste mult pe parcursul unei ture la locul de munca. O pereche de incaltaminte bine proiectata si ergonomica poate oferi sprijin corespunzator pentru arcada piciorului, pentru calcai si pentru restul piciorului, reducand astfel disconfortul si oboseala.

Incaltamintea ortopedica previne aparitia durerilor de spate si de picioare

Purtarea incaltamintei nepotrivite poate duce la dureri de spate, de picioare si chiar la afectiuni mai grave, cum ar fi fasciita plantara sau alte leziuni ale piciorului. O pereche de pantofi adecvati poate contribui la prevenirea acestor probleme si la mentinerea sanatatii picioarelor pe termen lung.

Incaltamintea ortopedica asigura igiena adecvata picioarelor

Medicii lucreaza in medii care pot fi murdare sau pot contine substante chimice. Pantofii pot proteja picioarele de contactul cu acestea. In plus, incaltamintea pentru spital este usor de curatat, astfel poti sa iti asiguri o igiena adecvata in timpul turelor din spital sau clinica medicala.

Sabotii medicali asigura mobilitate crescuta

O incaltaminte confortabila si cu o buna aderenta este esentiala pentru medici si asistenti medicali, deoarece le permite sa se deplaseze cu usurinta si sa stea in picioare pentru perioade lungi de timp. Acest lucru este important, deoarece specialistii in sanatate trebuie sa poata ajunge rapid si usor la pacienti, sa se deplaseze in jurul paturilor si sa poata sta in picioare pentru perioade lungi de timp in timpul interventiilor chirurgicale, de exemplu.

Cum sa-ti alegi perechea de incaltaminte ortopedica perfecta pentru tine

Alegerea pantofilor medicali este la fel de importanta ca si alegerea uniformei medicale.

Daca in cazul imbracamintei medicale, materialul, croiala si marimea sunt extrem de importante, in cazul incaltamintei iti recomandam sa:

  • Iti masori picioarele, inainte de a achizitiona o pereche de pantofi medicali. Este important sa te asiguri ca incaltamintea ortopedica este de marimea potrivita, de aceea e important sa-ti masori picioarele la sfarsitul zilei, cand sunt mai mari, decat dimineata;
  • Alegi materiale de calitate - alege o pereche de incaltaminte ortopedica facuta din materiale de calitate. Incaltamintea ortopedica ar trebui sa fie facuta din materiale durabile, care sa reziste la uzura.
  • Alege un imprimeu potrivit specializarii tale - astfel vei completa foarte dragut uniforma ta medicala si vei contribui la starea de bine a pacientilor tai.

De asemenea, este important sa ai grija de perechea ta de saboti medicali. Curata-i in mod regulat si pastreaza-i intr-un loc uscat. Astfel, te vei bucura mai mult timp de perechea ta de incaltaminte cu talpa ortopedica.

Înapoi la blog